ظروف چوبی از گذشته تا به امروز در آشپزخانههای ما حضور دارن. از ظروف چوبی پر استفاده میتونیم به کاسه چوبی، بشقاب چوبی، سینی چوبی و … اشاره کنیم. سرو سالاد در یک کاسه چوبی زیبا، مطمئناً برای شما و مهمانانتون لذتبخش خواهد بود.
اولین نکته در مورد استفاده از ظروف چوبی، حس طبیعی بودنشونه. و لذت در دست گرفتن یه وسیله صد در صد طبیعی و زنده ست!
همونطور که می دونید بیشتر ظروف مورد استفاده در آشپزخونهها از جنس شیشه، چینی و فلز هستن. این ظروف به راحتی با آب و مواد شوینده شسته میشن. و کمترین فضا برای باقی ماندن لکه و چربی روی اونها وجود داره. اما شاید شما دوست داشته باشید از ظروف چوبی در رستوران یا خونه خودتون استفاده کنید.
بهتره بدونیم که ظروف چوبی دارای محدودیتهایی هستن و تولید کنندهها و استفاده کنندههای اون باید نسبت به محدودیتهای پیش رو آگاهی داشته باشن.
ظروف چوبی برای سرو غذای گرم نیستند!
نکته اولی که بهعنوان یه تولید کننده، فروشنده یا استفاده کننده باید در نظر داشته باشید اینه که نباید غذا و مایعات گرم رو در درون ظروف چوبی سرو کرد. تولید کنندگان خارجی از کاسههای چوبی تحت عنوان کاسه سالاد هم یاد میکنن و این فرهنگ کاملاً نهادینه شده است که نباید از ظروف چوبی برای سرو غذاهای گرم استفاده کرد. هرچند که شاید برخی این کار رو انجام بدن؛ اما عموم مردم انتظاری برای سرو غذای گرم در داخل ظروف چوبی ندارن.
در ایران فضا کمی متفاوته. با توجه به نبود اطلاعات بعضی از فروشنده ها (به اشتباه) و برخی خریداران (به خاطر نبود اطلاعات و آگاهی) از این ظروف برای سرو غذاهای گرم استفاده میکنند و در بعضی موارد مشکلاتی برای فروشنده و خریدار به وجود میاد.
واقعیت کارایی ظروف چوبی اینه که باید از اونها برای سرو غذای سرد و میوه و خشکبار و آجیل و سالاد و … استفاده کنید. نباید چوب رو در معرض تنش و تغییرات دمایی زیاد قرار داد تا آسیبی به ساختارش وارد نشه.
کوکسا هم یکی از انواع جذاب و دوست داشتنی لیوانهای چوبیه که به خاطر شکل ظاهری و ابعادش بهعنوان یه اکسسوری شیک و مدرن و جذاب مورد استفاده قرار میگیره. از لیوانهای چوبی برای نوشیدن مایعات استفاده میشه. نکته اینجاست که نباید مایعات گرم مثل قوه و چای رو توی این لیوانها سرو کرد.
آیا ظروف چوبی برای سرو غذا امن هستند؟
اظهار نظر در مورد اینکه آیا ظروف چوبی برای استفاده امن هستن یا نه، وابسته به موارد مختلفیه. طبق گزارشهای آژانس امنیت غذایی (FSA)، استفاده از ظروف چوبی هیچ منع قانونی نداره. رعایت نکتههای اشاره شده در بالا در زمان استفاده از ظروف چوبی باعث استفاده ایمن و بدون هیچ خطری میشه.
شستشویی درست و استاندارد ظروف چوبی و عدم استفاده از غذاها و مایعات گرم در این ظروف، مانع از ایجاد آسیب به ظرف چوبی و استفاده کننده های اون میشه. بهعنوان مثال یکی از محققان آزمایشی در مورد تفاوت خطرات بین تخته گوشت پلاستیکی و چوبی انجام داد. نتیجه آزمایش نشون داد که چوب حتی میتونه بی خطرتر از پلاستیک باشه.
منبع: آیچوب