ظروف چوبی و نحوه نگهداری از آنها
شستشوی ظروف چوبی:
نکته ای که لازمه در ابتدا بگم اینه که واقعا تا جایی که میتونید از شستن ظروف چوبی پرهیز کنید. هر چقدر این ظروف رو کمتر در معرض رطوبت قرار بدید عمر طولانیتری خواهند داشت. اما اگه نیاز به شستشو داشتید، برای شستشو اصلا از آب گرم استفاده نکنید، و با اسکاچ نرم و مواد شوینده ضعیف ظرفتون رو شستشو بدید. بعد از شستن با حوله نرم سطح ظرف رو خشک کنید و اجازه بدید تو هوای آزاد کاملا خشک بشه.
یادتون باشه هیچ موقع ظرف رو توی آب رها نکنید و اجازه ندید رطوبت طولانی مدت به ظرفتون برسه. همینطور از گذاشتن ظرف چوبیتون توی ماشین ظرفشویی جدا پرهیز کنید.
هر زمان احساس کردین ظروفتون چسبنده شدن، یا بو گرفتن، یه پارچه نخی رو به آبلیمو آغشته کنید و روی ظرف بکشید. بعد شستشو بدید و روغن کاری کنید.
بیشتر بخوانید: نحوه نگهداری از قاب آینه های چوبی
همچنین شستن ظرف چوبی سطح صیقلی ظرف رو زبر میکنه و پوشش روغنی ظرف رو پاک میکنه. پس اگر سطح صیقلی ظرفتون زبر شد با یه سمباده شماره چهارصد، در جهت راه چوب، ظرفتونو سمباده کاری کنید و بعد با یه دستمال مرطوب گرد و خاک حاصل رو پاک کنید و روغن کاری انجام بدید.
روش روغن زدن ظروف چوبی:
بهترین روغن هایی که میتونید برای روغنکاری ظروفتون استفاده کنید، روغن های گیاهی مخصوص ظروف چوبی هستن که مارکهای مختلفشون توی بازار هست. مثل همل، مونوکوت و اوزمو. اما مواظب باشید که زمان خرید ظروف چوبی، ظرف مد نظرتون با پوشش های شیمیایی رنگ نشده باشه.
اما اگه تعداد ظروف چوبیتون کمه و خرید روغنهای مخصوص براتون به صرفه نیست، میتونید از روغنهای گیاهی بدون بو، مثل روغن زیتون و روغن بادام، استفاده کنید.
یه تکه پارچه نخی نرم رو به کمی روغن آغشته کنید و روی سطح ظرف بکشید. اجازه بدید حداقل سه ساعت بگذره و روغن جذب ظرفتون بشه، بعد میتونید از ظرفتون استفاده کنید. اگه مقدار زیادی روغن روی ظرف زدید، با یه پارچه نخی نرم، روغن اضافی رو پاک کنید.
هر زمان احساس کردید ظروفتون بی روح شدن و اون جلوه اولیه رو ندارن، یا اینکه بر اثر برخورد ناخن و… خط و خش های جزیی پیدا کرده بود، میتونید از روغنکاری استفاده کنید.
حرارت و ظروف چوبی:
حرارت رو میتونم بگم بزرگترین دشمن چوبه.
شاید رطوبت برای بعضی چوبا کم اثرتر باشه، یا چند بار اول رو تاثیر شدید نذاره، اما حرارت اصلا شوخی نداره! تو همون استفاده های اول ظرفتونو کاملا خراب میکنه.
پس حتما اینو یادتون بمونه که ظرف چوبی رو تو معرض اینا قرار ندید:
- آفتاب
- ماکروویو
- ماشین ظرفشویی
- کنار بخاری
- غذاهای ذاغ
- و کلا هر نوع حرارتی که فکرشو بکنید.
و اصلا و ابدا ظرفتونو با آب داغ نشورید.
موادی رنگ پس میدن:
یه سری خوراکیا مثل آلبالو، توتفرنگی، خوراکیای چرب یا زردچوبهدار به ظروفتون رنگ پس میدن. بهتره برای اینجور خوراکیا از ظروف چوبی استفاده نکنید.
اما اگه این اتفاق افتاد، فقط با سمباده زدن میتونید اون رنگا رو از بین ببرید.